Over deLex

deLex B.V. is in 2005 opgericht door mr. Claudia Zuidema en mr. Martin van Hemert. Claudia begon als bedrijfsjurist bij een muziekuitgeverij en werkte daarna in verschillende uitgevers- en managementfuncties bij Wolters Kluwer. Martin begon als advocaat in Arbeidsrecht en Strafrecht en werd later Uitgeefmanager bij Kluwer.

Onze vacatures

Wegwijs in de IE-community met een redactionele stage bij niche-uitgeverij deLex
Wij hebben plaats voor één of twee webredacteuren die zich wil verdiepen in de laatste ontwikkelingen binnen de vakgebieden IE en ICT. Je maakt kennis met de werkzaamheden binnen een juridische uitgeverij en leer je de weg te vinden in de IE-community. 

Onder de naam deLex zijn wij uitgever van websites, databanken en tijdschriften in de nichemarkten IE en ICT. Onze bekendste merken zijn IE-Forum.nl en .be, ITenRecht.nl, de databanken ICT Modelcontacten en Praktijkgebied IE en de tijdschriften AMI, BIE, BMM en Mediaforum.

Wat gaan we je leren?
- Verzamelen, analyseren van diverse openbare juridische bronnen
- Samenvatten van rechterlijke uitspraken
- Plaatsen van informatie op de websites
- Je bent eerste aanspreekpunt voor advocatenkantoren en auteurs

Wat heb je daarvoor nodig?
-
afgeronde bachelor of beginnend master rechten
- bovenmatige interesse in intellectueel eigendom en ICT
- taalvaardigheid en een vlotte pen
- minimaal 2 dagen per week beschikbaar

Je werkt nauw samen met de uitgever en andere (web)redacteuren die je de kneepjes van het vak snel bijbrengen. Natuurlijk blijft er genoeg ruimte om andere interesses binnen de uitgeverij en IE-community in de praktijk te brengen. Je werkt in een informele, dynamische omgeving vanuit ons kantoor aan de Amsterdamse Zuidas (of deeltijds vanuit huis). Het gaat om een stage met stagevergoeding; de stage kan ingebracht worden als keuzevak van 6 ECTS. Solliciteer, informele gesprekken vinden plaats op woensdag of donderdag in de aansluitende weken.

Interesse? Bel of e-mail Daniël Sterenborg, 020 - 345 22 12, dsterenborg@delex.nl.

Legal Tech start-up: Wil jij meehelpen de juridische wereld te veranderen bij een legal tech startup?
Wij zoeken een enthousiaste stagiair(e) die onze visie deelt dat de juridische markt door technologische veranderingen de komende jaren compleet gaat  veranderen. Je bent bij ons op de juiste plaats om ervaring op te doen als je:
- kennis van juridische materie hebt
- interesse in technologische ontwikkelingen
- en een commerciële inslag

Onder de namen Your Legal Match en LexIQ ontwikkelen wij nieuwe concepten zoals een marktplaats voor advocaten en Kunstmatige Intelligentie (AI) in juridische data. Op korte termijn hebben wij plek voor een stagiair(e) voor:
- Analyse en verwerken van juridische data
- Bouwen van ‘proof of concepts’ (POC) op basis van AI
- Schrijven van teksten voor online marketing
- Ontwikkelen van marketing & social media kanalen

Wij bieden je de mogelijkheid ervaring op te doen in een jong team van techneuten en juristen die nieuwe producten in legal tech ontwikkelen en in de markt te zetten. Ons kantoor zit in hartje Rotterdam en je werkt in een informele, dynamische omgeving met andere startups. 

Interesse? Bel of e-mail Daniël Sterenborg, 020 - 345 22 12, dsterenborg@delex.nl