Over deLex

deLex B.V. is in 2005 opgericht door mr. Claudia Zuidema en mr. Martin van Hemert. Claudia begon als bedrijfsjurist bij een muziekuitgeverij en werkte daarna in verschillende uitgevers- en managementfuncties bij Wolters Kluwer. Martin begon als advocaat in Arbeidsrecht en Strafrecht en werd later uitgeefmanager bij Kluwer.

Onze vacatures

Redactionele stage bij niche-uitgeverij deLex

Wil je je als student verdiepen in de laatste ontwikkelingen binnen de vakgebieden Intellectuele Eigendom, ICT recht en Privacy? Kom bij deLex stage lopen.
Je maakt kennis met de werkzaamheden binnen een juridische uitgeverij en je leert de IE-community kennen. deLex is een niche-uitgeverij die zich richt op juridische professionals. Onze bekendste merken zijn IE-Forum.nl en ITenrecht.nl. We geven websites, databanken en tijdschriften uit. Daarnaast hebben we verschillende opleidingen waar je als stagiair aanwezig bent. Zo leer je netwerken en mensen kennen.
Veel van onze stagiaires werken inmiddels bij bekende advocatenkantoren, organisaties en bedrijven.

Wat gaan we je leren?
- Verzamelen, analyseren van diverse openbare juridische bronnen
- Samenvatten van rechterlijke uitspraken
- Plaatsen van informatie op onze websites
- Je bent het eerste aanspreekpunt voor advocatenkantoren en auteurs

Wat heb je daarvoor nodig?
- gevorderde bachelor of beginnend master rechten
- bovenmatige interesse in Intellectuele Eigendom, ICT recht en Privacy
- goede taalvaardigheid en een vlotte pen
- minimaal 2 dagen per week beschikbaar

Je werkt nauw samen met de uitgever en andere (web)redacteuren die je de kneepjes van het vak snel bijbrengen. Natuurlijk blijft er genoeg ruimte om andere interesses binnen de uitgeverij en IE-community in de praktijk te brengen. Je werkt in een informele, dynamische omgeving vanuit ons kantoor aan de Amsterdamse Zuidas (of deeltijds vanuit huis). Het gaat om een stage met stagevergoeding; de stage kan ingebracht worden als keuzevak van 6 ECTS. Solliciteer!

Interesse? Stuur een e-mail naar Claudia Zuidema, czuidema@delex.nl of Mariska Jansen, mjansen@delex.nl.